Postkaarten van Avallon

De mooiste Cartes Postales van Avallon!

Avallon wordt doorgaans gemeden. Logisch, want we hebben net 750 kilometer snelweg achter onze kiezen en we staan op het punt om de Morvan binnen te rijden. En op de terugweg moeten we nog 750 kilometer, dus dat gaat hem ook niet worden. Maar we beloven beterschap!

Avallon is de eerste grote plaats als u de A6-tolweg afdraait richting de Morvan. Kiest u voor de afslag Nitry, dan kunt u nog een staartje van Avallon meepakken. Kiest u voor de afslag Avallon, dan rijdt u in 9 van de 10 gevallen meteen door naar Quarré-les-Tombes dat een kilometertje of twintig richting Chaumard ligt. Intussen is Avallon zeer de moeite waard, want de oude stad is wonderschoon en er is van alles te doen en te zien.

De stad Avallon is gelegen in het hart van Bourgondië. Neergestreken op zijn granieten uitloper, domineert de Cousin-vallei de tuinen en terrassen van deze stad. The klokkentoren uit de vijftiende eeuw opent de poorten naar de historische wijk van de stad, met zijn oude huizen, torens, bastions, uitkijktorens... En de kerk van Saint-Lazare, welke getuigt van de architectuur van de twaalfde eeuw dankzij haar twee Romaanse deuropeningen en de golvende en gecanneleerde spiraalkolommen.
Wikipedia  Website