De Jacht

Jagen in Chaumard is een serieuze aangelegenheid. Een sterke maag is - soms - gewenst.

Jagen is in Frankrijk in de grondwet vastgelegd. Is nog een overblijfsel van de Franse Revolutie met als gevolg dat iedere burger het recht heeft om op jacht te gaan. In Chaumard is de jacht tevens een sociaal gebeuren.

"Het leukste van het jagen is het nathouden!" Zo kan het gebeuren dat de traditionele eerste-kerstdag-jachtpartij uitmondt in een drankgelag. Geen nood, wan wordt er gewoon een keertje niet gejaagd. Het jagen in Chaumard is doorgaans drijven met honden, waarbij de wat oudere mannen op post staan. Wil je een beetje meedoen, dan heb je natuurlijk ook een beetje jachthond nodig. In Chaumard betekent dat een echte (!) hond, waant aan Labradors hebben we hier helemaal niets bij gebrek aan eenden en ander jachtgevogelte. Hier gaat het voornamelijk om hazen, reeën en wilde zwijnen. Met zo af en toe een verdwaalde vos...

Op uitnodiging kan er ook buiten Chaumard worden gejaagd. En als het terrein verandert, dan verandert ook de flora en de fauna. Met als gevolg dat er weer andere jachttechnieken worden toegepast. Verder uw warme aandacht voor de jachtfeesten die her en der worden gegeven. Er is van alles te koop op het gebied van de jacht en je komt er al je jachtvrienden tegen.