Concours de Petanque

Het sportieve hoogtepunt in Chaumard!

Eerst de brocante en daarna het Concours de Petanque. Zo doen we het al honderd jaar in Chaumard. Dat is goed, dat blijft zo...

Ingeslapen in de winter, uitgeslapen in de zomer. De maand augustus is de maand waarin Chaumard haar ware en bruisende aard laat zien! Met het Concours de Petanque als sportief hoogtepunt! Van amper-heinde en niet-zo-verre komen de matadors naar de petanque-baan en de gemeente-parkeerplaats om uit de vechten wie de ware held(in) van Chaumard gaat worden. En begrijpt u dit niet verkeerd, want petanque is een serieuze zaak alhier!

De oude kampioenen strijden tegen de aanstormende jeugd en dan is steevast te zien dat routine het wint van enthousiasme. Gégé, een van die oude kampioenen, liet desgevraagd weten dat hij de jonge jongens geen enkele kans gunt, want cadeautjes worden niet weggegeven. Terwijl diezelfde Gégé op nonchalante wijze het ene naar het andere potje binnensleepte. Maar gelukkig is er nog het buffet van Michel Barbotte dat zeer waarschijnlijk als ultiieme scherprechter gaat optreden... Gégé is reeds aan de witte wijn.