Kermesse Ouroux en Morvan

Een gezegende loterij.

Op de kermesse in Ouroux en Morvan is altijd wat te doen. Luisteren naar een Franse chansonier, oud-Franse volksspellen spelen, enzovoort. En dat allemaal ondanks de Goddelijke interventie van onze - andere - overbuurman die de dag van z'n leven heeft!

Vaste prik. Elk jaar weer wat aflaten scoren in Ouroux en Morvan. Als oud-misdienaar weet uw webmaster wat daarbij komt kijken en dus maar flink loten kopen! Onze - andere - overbuurman Philippe Paty dient als DJ, MC, rapper, spreekstalmeester en directe hotline met Onze-Lieve-Heer. Alle loten worden met gebed kracht bijgezet en als het goed is, dan gaan wij er dit jaar met de ijsmachine vandoor. En als het niet goed is, dan geen ijsmachine maar wel veel geluk in het volgende leven... Want zo is Philippe Paty dan ook wel weer!

Verder een gok gedaan op de ham, wat altijd-prijs-enveloppen gekocht en genoten van het zonnige (...) humeur van de bardame. Over enkele uren gaat Philippe Paty ons vast en bellen, want met de Clio alleen redden we het niet. Nee, de verlengde zwarte bus is nodig om alle prijzen op te halen! Of misschien ook niet... (Achteraf zou blijken dat Philippe Paty er met zowel de kleurentelevisie als de ijsmachine vandoor was gegaan. Ja, daar is ingegrepen door een hogere hand!)