Japie Style

Va banque met de bewezen Haarlemse aannemer...

Jaap Overdevest heeft een bliksembezoek aan Chaumard gebracht. Om zijn nieuwe huisje te bekijken en om de bank te overtuigen van zijn kredietwaardigheid. Dat werd nog een hele toestand...

We spreken februari... De makelaar in Saulieu was weer eens in alle staten: "Waar is de beau-frere?" Met als gevolg dat zwager Jaap Overdevest laag vliegend Chaumard binnen denderde. Intussen was de makelaar op de hoogte gebracht en Yves Mignot stond even later voor de deur met de sleutel van het huisje. Alleen: "De sleutel werkte niet..." Dat wil zeggen, er was nog een extra sleutel nodig. Yves Mignot was helaas niet bij machte om de deur open te trappen, dus dat was even een domper op de feestvreugde van ons aller Jaap. Maar opeens stond de eigenaar van het toekomstige pannenkoekhuisje voor de deur: "Met de juiste sleutels!" Ja, het is een kwestie van wie je kent en niet van wat je kunt, hier in Chaumard. Onderwijl stonden - achter het nieuwe huisje van Jaap - de bloemetjes al helemaal in bloei, wat aangeeft dat Chaumard weer zin heeft in het komende voorjaar.

Toen naar Saulieu voor een bezoekje aan de bank. Een leuk bezoekje, ware het niet dat Franse banken op dit moment geen zaken willen doen met buitenlandse huizenkopers. Pas als je eerst een adres in Frankrijk hebt, dan kan er worden gepraat, waardoor er een gevalletje kip-en-ei ontstaat. Dat gaat Japie dan ook heel anders regelen en de ergernis - want toch speciaal tijd voor vrij gemaakt - werd weggespoeld in het restaurant Le Saut du Gouloux. De meningen over dit restaurant zijn verdeeld hier in Chaumard, maar intussen hebben wij er prima gegeten en gedronken. Met de opmerking en de eervolle vermelding dat er hele mooie lappen vlees werden geserveerd! Ook de rode Irancy was helemaal op dronk. Ja, hier gaan wij vaker komen!

Update! Jaap heeft een nieuwe terugweg ontdekt die loopt over Nevers. Hij mocht namelijk niet met lege handen thuiskomen en dus werden de Carrefour (in verband met nieuwe blingbling voor moeders) en de Decathlon (omdat z'n voor school zoon een vlindermes nodig heeft) aangedaan. Met zeer weinig oponthoud, dus kwam dat even goed uit.