Brocante 2012

Brocante 2012 in Chaumard.

Het borcante-jaar 2012 was een mooi jaar. Geweldig weer, veel brocanteurs, leuke koopjes en een prima BBQ. Hij was helemaal fijn!

Vorig jaar – 2011 – is de brocante van Chaumard helemaal verregend. Weet u nog? Dit jaar – 2012 – echter, het mooiste weer van de wereld! Ruim 110 brocanteurs wisten hun weg te vinden naar de Bourg van Chaumard, alwaar het een ouderwetse happening werd. Met dit jaar als primeur een zeer succesvol brocante-menu in restaurant La Vieille Auberge. Verder is de brocante een feest om te zien en om gezien te worden. Zo’n beetje alle Nederlanders met een tweede huis in de Morvan zijn dan ook gespot. Bij ons op het voorerf een – door overbuurman Philippe verplicht gestelde – barbecue met alle vrienden van dienst.

Jack en Tonneke Brandon, een weekje op vakantie, bevonden zich dan ook in zeer goed gezelschap! Olivier Comte – de sterkste man van het Lac de Panneciere en omstreken – maakte graag van de gelegenheid gebruik om een haar-op-de-borst-drankspelletje te introduceren. Een spelletje dat alleen Olivier Comte zelf in de vingers had. De slachtoffers (…) bleven achter zonder snor en wenkbrauwen. Aan de andere kant: “Ook dát is de brocante van Chaumard!”