Postkaarten van het Lac des Settons

De mooiste Cartes Postales van het Lac des Settons!

Geen meer zo mooi als het Lac de Panneciere, laat dat vooral duidelijk zijn. Maar als dat moois u te veel wordt, dan kunt u altijd even bijtanken aan het Lac des Settons. Een tikkeltje toeristisch, dat dan weer wel...

Als vakantiebestemming heeft het Lac des Settons haar beste tijd gehad in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Thans is er sprake van vergane glorie, wat niet wegneemt dat het Lac des Settons weinig van haar charme heeft verloren. U kunt wandelen over de stuwdam van dit meer, waarna u kunt genieten van de gezellige horeca op de beide oevers. De liefhebbers van mooie oude hotels en restaurants komen hier dan ook geweldig aan hun trekken! En maak ook eens zo'n leuke rondvaart over het meer. U houdt van waterfietsen? Ook dat komt goed uit, want links en rechts heeft u allerlei mogelijkheden op dat gebied.

Neemt u ook zeker de tijd om eens een rondje rond het meer te maken. Daar bent u - ook met de auto - wel even mee bezig, maar het is de moeite waard. U zult namelijk ervaren dat het Lac des Settons meerdere gezichten heeft. Van toeristisch strand tot idyllisch restaurantje tot lommerrijk wandelpaadje. Verder adviseren we het Italiaanse restaurant La Marguelle vanwege - met kinderen - het zwembad en de speelhoek. Met meteen nog een aanrader in de staart van het meer: Auberge de la Queue du Lac! Daar is het geweldig traditioneel eten voor een verwaarloosbaar bedrag!