Postkaarten van Planchez

De mooiste Cartes Postales van Planchez!

Planchez is een beetje een vreemde eend in de bijt. Op weg van Chateau Chinon naar Lac des Settons een keer met de ogen knipperen en je bent Planchez al gepasseerd. Dat is onterecht, want Planchez verdient uw interesse!

Planchez - een buurdorp van Chaumard, zo'n 9 kilometer verderop de bergen in - staat bekend om haar goede restaurant: Le Relais du Lacs. Zo'n beetje het hele jaar geopend en altijd weer volle bak. Alleen al voor het nagerecht (lees: de geflambeerde souffle) rijden wij graag 790 kilometer (= Haarlem-Planchez) om! Maar Planchez heeft nog meer te bieden. De rustieke camping, de mooie wandeltochten, de aansluiting met het Lac des Settons en - natuurlijk - de giftshop op het dorpsplein. Een bezoekje waard!

Update! Het veelgeprezen restaurant is inmiddels gesloten. Om hem moverende redenen heeft de eigenaar zichzelf verdronken in - hoe kan het ook anders - het Lac de Panneciere. Een doekje voor het bloeden is de kruidenier aan de overkant. Aldaar is Erwin Dekker - een gezonde Hollandse jongen - er in geslaagd een mooie epicerie in het leven te roepen. Voor elk wat wils, ook Hollandse evergreens en altijd goed geprijsd. En natuurlijk een schap met regionale producten, een postagentschap en een depot de pain. Ja, die Erwin timmert lekker aan de weg!