Postkaarten van Ouroux en Morvan

De mooiste Cartes Postales van Ouroux en Morvan!

Ouroux en Morvan is zeker op zondagochtend uw bezoek waard. Dan namelijk speelt zich, rond de kerk, de wekelijkse versmarkt af. En dat is me een versmarkt! Niet veel kramen, maar wel veel topkwaliteit!

Ouroux en Morvan mag zich heugen in onze regelmatige terugkomst. In eerste instantie voor Michel Barbotte (lees: de slijter) en in tweede instantie voor Le Lion d'Or (lees: het restaurant). Michel Barbotte zorgt altijd weer voor een lekker en betaalbaar wijntje. In het Lion d'Or gaan we evenzo lekker en betaalbaar smikkelen. Verder in Ouroux en Morvan de brasserie De l'Eglise, de bar Cafe des Sports en verder wat kleine commerces waaronder een bakker, een kruidenier en een apotheek. Verder twee pin-automaten en - ietwat verborgen - een tankstation.

Vanuit Chaumard is Ouroux en Morvan direct van wel drie kanten aan te rijden. Het is de moeite waard om alle drie deze kanten eens te proberen, want u wordt getrakteerd op een aantal mooie vergezichten. Een van de drie wegen voert u langs Mhere en dat is sowieso een plekje om eens te bezoeken. Al is het alleen maar om de kastelein van Chez Leonie de hand te schudden! (Culinaire tip: de Big Motherfucking Leonie Burger met frites en sausjes!)