Encore Une Bonne Route

Wandelen richting richting de chalets bij Bonin.

Er wordt aan de barrage van het Lac de Panneciere gesleuteld en dus is het meer zo goed als leeg. Met als prettig gevolg dat er de fraaiste wandelingen kunnen worden gemaakt.

Het is zaterdag en dus is het weekend. En in het weekend is dus de weg die over barrage - van het Lac de Panneciere - voert geopend. En als we over de barrage kunnen lopen, dan kunnen we een grote ronde om het meer maken. Maar niets bleek minder waar te zijn: "De werkers aan de barrage hadden dit weekend de hele boel toch maar geblokkeerd." Doorgelopen richting Bonin werd het pas echt leuk, want de route liep pal langs de werkzaamheden aan de al genoemde barrage en dat was natuurlijk een mooi schouwspel.

Halverwege stonden we opeens middenin het parkje met de chalets die nog steeds in aanbouw zijn. Op dit moment staan er nog slechts drie, maar dat moeten er uiteindelijk meer dan twintig worden. Heel mooi met - volgend jaar als het meer weer is gevuld - een schitterend uitzicht op het Lac de Panneciere! Ook een schitterend uitzicht is er voor de gasten van de camping te Bonin, want die staan op het fraaiste hoekje van de buurt. Met voor de echte kenners nog een klein kijkje naar het paleisje van Mike Plemper-Van Balen. Zoekplaatje!