Cees Koot doet Chaumard

Hoog familiebezoek in Chaumard: "Cees Koot met dochter en schoonzoon!"

Van de ijskoude kant, de Koot-kant, hebben ze het niet zo op Chaumard. Schoonmoeder Anne Koot is alweer wat jaartjes geleden - letterlijk - gillend afgevoerd. Met enige reserve ontvingen wij Cees Koot met dochter Bea en schoonzoon Sander. Dat bleek zowaar een meevallertje te zijn. Rest de vraag: "Is Cees wel een echte Koot?"

Cees Koot is groenteboer-in-ruste en daarom gek op alles dat groeit, bloeit en eetbaar is. Wij weten: "Dan ben je in Chaumard aan het juiste adres!" Omdat Cees z'n angsten wil overwinnen is hij dwars tegen het negatieve (reis)advies van z'n zuster Anna Koot ingegaan: "Op naar Chaumard!" Ja, Cees ging er met gestrekt been in! Veel wandelen, veel genieten van de natuur, lekker eten in leuke restaurantjes en ook volwaardig lid van de Natte Gemeente geworden.

Toen de rookwolken een weekje later waren opgetrokken was Cees nog niet van plan om naar huis terug te keren. De vele hoogtepunten? Het restaurant van Pacal in Montreuillon, de kathedraal van Vezelay, de abdij vlakbij het Lac de Saint-Agnan, de kathedraal van Autun... En natuurlijk niet de vergeten de 'meet and greet' met Cees' aller-aller-grootste idool Tom Jansen; dat werd bijna nog een 'kiss and ride'...