Geheime Adresjes van Pascal

De Grote Pascal Show! Ja, zo mogen we een dagje uit met Pascal Pereta wel noemen. Van het ene geheime adresje naar het andere...

Pascal Pereta van restaurant de l'Aquaduc in Montreuillon is de man die u zoekt als u te weten wilt komen waar u lekkere dingetjes kunt kopen. De grootste lekkerbek is Pascal zelf en daar kunt u dan mooi van profiteren. Neem wel uitgebreid de tijd, want dat doet Pascal ook... Dames opgelet: "Pascal is de kusjesman!"

De beste kaasjes eet je en de mooiste wijntjes drink je bij Pascal van l'Aquaduc in Montreuillon. Punt. Tot de best bewaarde geheimen van de Morvan behoren dan ook de zeer speciale adresjes van Pascal. Weinig mensen - op Pascal's naaste familie na - weten het fijne van die adresjes... Na kort aandringen - door Pascal zelf - mochten wij wel een dagje mee richting de Loire, maar dan alléén als we met mijn busje zouden gaan. Dubbel voordeel voor Pascal: (1) niet zelf hoevende rijden en dus kunnende drinken, (2) mega meer laadruimte. Vooral dat laatste heeft het busje geweten, want de ene na de andere doos kwaliteitswijn werd ingeladen. En ook nog eens 150 geitenkaasjes...

Pascal had, helaas voor de chauffeur, geen kortste-pad-route maar een dikste-pret-route uitgezet; Pouilly sur Loire hebben we dan ook drie keer gezien. Steevast als de wijnboeren Pascal zagen uitstappen werden zenuwachtig de foldertjes van de l'Aquaduc tevoorschijn gehaald en uitgestald. Het moet gezegd, Pascal is een fantastische gids, want overal mochten we rondkijken en bij een van de wijnboeren kwamen we diep achter de schermen terecht, alwaar we - als eersten dit jaar - mochten voorproeven van de allerlaatste oogst, die van 2012. Een thans nog troebele witte wijn die al zéér veelbelovend is.

In het donker naar de Coteaux-du-Giennois, alwaar Julie Nerot de 10-liter dozen gereed had staan. Haar wijnen komen bij Pascal 'uit de tap', maar zijn daarom niet minder goed. Wat heet! Uiteraard kochten wij links en rechts ook een enkel flesje... Maar daarmee was de dag nog niet voorbij! Een snel telefoontje naar Manu en Stephanie - de eigenaars van de enige pub annex club in de omgeving - was voldoende om de hut open te gooien, terwijl er ook meteen maar wat pizza's werden besteld. Tot diep in de nacht hebben we kunnen genieten van de verdere capriolen van Pascal die zichzelf op de dansvloer en achter de karaoke-microfoon helemaal liet gaan!
Wikipedia  Website