Bonne route in de mist

De Morvan heeft ook een donker kantje en uitgerekend vandaag was Chaumard aan de beurt. Ja, dat was goed voor een mystieke ervaring. Griezelt u mee?

Heeft u de horrorfilm 'The Fog' weleens gezien? Nee, dan zeker doen! Na het compleet afkijken van de genoemde speelfilm weet u precies hoe uw webmaster zich deze ochtend heeft gevoeld tijdens de wandeling met de honden langs het Lac de Panneciere. Dat was nog eens griezelen, mensen!

Vandaag een idee gekregen van de oude en donkere Morvan van weleer! Van de tijd van trollen, heksen, Galliërs enzovoort... Compleet in de mist met gekke kleuren, vreemde geuren en rare geluiden. Mag ik zeggen een mystieke wandeling? Ja, dat mag ik zeggen! Met alle aandacht voor de ijver van het spinnenvolk alhier, want de dauw en de mist legden werkelijk alle webben bloot. En dan is het mooi om te zien op welke - voor ons onbekende manieren - die spinnen hun opruimende werk doen. De honden waren extra alert, want Fonz, Yoyo en Gaston zagen uit iedere mistvlaag een nieuw hert of everzwijn tevoorschijn komen.

Gaston vond zichzelf opeens terug aan de andere kant van de kolkende rivier de Yonne. En zie dan maar eens terug te zwemmen. Veel verder, richting de thans verlaten camping Les Soulins bekroop ons zelfs het gevoel te zijn aanbeland in een Amerikaanse horror-film... De gendarme - met gillende sirene - bleek gelukkig een jachtmaat te zijn die even kwam kijken of alles goed was met de honden; met toch een verscholen waarschuwing om vandaag het donkere bos te te mijden. Zoals gezegd, de donkere Morvan.