Op jacht met Gaston

Gaston gaat voor de eerste keer echt mee jagen. En eerlijk is eerlijk: "Dat viel niet tegen voor zo'n stads hondje!"

Als het jachtseizoen wordt geopend, dan staan alle mannen en hun honden te trappelen. Ook al is het 20 graden Celsius of warmer, de oranje jasjes worden aangetrokken en vervolgens trekken we met z'n allen de bergen in.

Het is herfst in Chaumard en dus is het jachtseizoen geopend. Voor uw webmaster reden genoeg om Gaston in te zetten tijden het drijven op herten en everzwijnen. Immers, een goede hond is de enige rechtvaardiging die je nodig hebt om mee te mogen doen. In mijn geval is dat met Jerome, Fabrice, Francois en hun honden. Wij doen het zware werk terwijl de echte (...) jagers op post en in de aanslag staan. Gaston jaagt helaas te weinig voor z'n kwaliteiten, want hij slaag er steevast in om het wilt uit de dekking te peuteren, onderwijl enorm enorm veel kilometers makend. Ik weet dat, want met de GPS-ontvanger ga ik achter hem aan!

Laat het eind oktober boven de 20 graden Celsius zijn hier in Chaumard en met een vet zonnetje is het dan zwaar zweten in de bergen. Een mooi moment met Francois. Zijn hond Jeanette wist het eerste ree op te jagen. Te onverwacht en dus te laat voor het schot. Gaston bleef nog even hangen in de buurt en scharrelde diep de bramenstruiken in. Opeens een zware loei. Een ree, nog een ree. Francois wist nog snel twee schoten te lossen, maar raakte niets. En ik? Ik stond te genieten van Gaston die in volle vaart achter het wegvluchtende wild aan ging. Om een half uur later - helemaal verrot - weer aan te komen slenteren.