Postkaarten van Mhere

De mooiste Cartes Postales van Mhere!

Er zijn weinig zekerheden in dit leven, maar dit is er eentje: "Mhere = Chez Leonie!" Chez Leonie is de sympathieke dorpscafetaria die niet naar de voormalige uitbaatster - dat is Ria - is genoemd. Intussen runt Ron - dat is de schoonzoon van Ria - de tent. Bent u er nog?

Iedere woensdag 'Mheredag', want dan is het Hollandse middag/avond/nacht... Afhankelijk van de gezelligheid gaat het dan door tot in de kleine uurtjes. Dit alles speelt zich af te 'Chez Leonie' het horeca-gebeuren van ons aller Ron in Mhere; niemand weet wat z'n achternaam werkelijk is. Ron is de kastelein, kok en entertainer van de sympathiekste locatie in de Morvan. U kunt het zo gek niet verzinnen of Ron is er wel voor te vinden. Blauwe hap? Geen enkel probleem. Zelf gefabriekte kroketten? Ze komen van heinde en verre. Eigen gedraaid roomijs? Om de handen bij op te vreten. Alles - althans zo veel mogelijk - is 'fait maison' en daar is Ron trots op!

Verder gooien we de 'Big Motherfucking Leonie Burger' in uw aanbieding en ook de tosties (lees: 'croque monsieurs') die Ron persoonlijk in elkaar tovert mogen gegeten worden. Een kleine waarschuwing is op z'n plaats, want Ron houdt van veel en vaak doorschenken. De kans dat u met een leeg glas voor uw neus zit is dan ook bijna nihil. Hebben we al gezegd dat Ron voor gratis WiFi (het wachtwoord is 'chezleonie') zorgt? Verder heeft Ron nog een mini-epicerie (lees: kruidenierderij) voor toiletpapier, chips en van die dingen. Ja, Ron is top! Verder opgemerkt dat u Ron bij het proosten diep in de ogen dient te kijken. Waarom? Dat legt Ron u graag uit! Bijna vergeten te zeggen: "Ron haalt z'n brood bij een geweldig bakkertje!" Ook door u af te halen...
Wikipedia  Website